keywords: ip pbx voip gateway gsm gateway

×

Notice

The forum is in read only mode.
× Questions about B100/200/400/800 ISDN BRI Cards

[B800P] - only 5 ports detected [solved]

15 years 7 months ago #2009 by pastore
Hi guys,

this is my problem: the misdn show stacks command detects only five ports, when my B800P has eight ports.

I already installed this card on various trixbox servers (actually mine is 2.6.1.13), all with the same procedure, adding the hfc_multi.c for mISDN 1_1_8 to the mISDN packet and than installing as usual (with the install-misdn-mqueue.tar.gz script). This is the first time that such a problem occurs.

I already tried to change the card with another one never used, tried to reinstall the all system, tried to change the card position on the motherboard, but the problem persist.

How can I fix it?
15 years 7 months ago #2011 by james.zhu
hello:
have you scan the card infor, if so, what info is shown? please show use the demsg after load the drivers and mISDN.conf?
regards!
James.zhu

15 years 7 months ago #2015 by pastore
Hi James,

####
[trixbox1.localdomain ~]# misdn-init scan
[OK] found the following devices:
card=1,0x8
[ii] run "/usr/sbin/misdn-init config" to store this information to /etc/misdn-init.conf
####

and here the dmesg output (the relevant part ) after having done a misdn-init start:

####
ISDN L1 driver version 1.20
ISDN L2 driver version 1.32
mISDN: DSS1 Rev. 1.47
mISDN: HFC-multi driver Rev. 1.68
HFC-multi: card manufacturer: 'Cologne Chip AG' card name: 'HFC-8S OpenVox Card' clock: double
ACPI: PCI Interrupt 0000:05:09.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 169
HFC-8S#1: defined at IOBASE 0x1040 IRQ 169 HZ 1000 leds-type 8
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
1 devices registered
mISDN_dsp: Audio DSP Rev. 1.29 (debug=0x0) EchoCancellor MG2 dtmfthreshold(100)
mISDN_dsp: DSP clocks every 128 samples. This equals 16 jiffies.
ACPI: PCI interrupt for device 0000:05:09.0 disabled
mISDNd: daemon exit now (current:cf78e000)
mISDNcore unloaded
Modular ISDN Stack core version (1_1_8) revision ($Revision: 1.40 $)
mISDNd: kernel daemon started (current:cea76aa0)
mISDNd: test event done
ISDN L1 driver version 1.20
ISDN L2 driver version 1.32
mISDN: DSS1 Rev. 1.47
mISDN: HFC-multi driver Rev. 1.68
HFC-multi: card manufacturer: 'Cologne Chip AG' card name: 'HFC-8S OpenVox Card' clock: double
PCI: Enabling device 0000:05:09.0 (0000 -> 0003)
ACPI: PCI Interrupt 0000:05:09.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 169
HFC-8S#1: defined at IOBASE 0x1040 IRQ 169 HZ 1000 leds-type 8
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000100) inst(40000100)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000200) inst(40000200)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000300) inst(40000300)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000400) inst(40000400)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000500) inst(40000500)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000600) inst(40000600)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000700) inst(40000700)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000800) inst(40000800)
1 devices registered
mISDN_dsp: Audio DSP Rev. 1.29 (debug=0x0) EchoCancellor MG2 dtmfthreshold(100)
mISDN_dsp: DSP clocks every 128 samples. This equals 16 jiffies.
####

Thanks for the support :o
15 years 7 months ago #2016 by james.zhu
hello:
==========something is wrong ==================
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000100) inst(40000100)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000200) inst(40000200)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000300) inst(40000300)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000400) inst(40000400)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000500) inst(40000500)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000600) inst(40000600)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000700) inst(40000700)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000800) inst(40000800)
=========================================
please check that.
regards!
James.zhu

15 years 7 months ago #2017 by pastore

james.zhu wrote: hello:
==========something is wrong ==================
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000100) inst(40000100)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000200) inst(40000200)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000300) inst(40000300)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000400) inst(40000400)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000500) inst(40000500)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000600) inst(40000600)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000700) inst(40000700)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000800) inst(40000800)
=========================================
please check that.
regards!
James.zhu


Exactly what should I check? probably that output is dued to the fact that the card is attached to anything, am I wrong?
15 years 7 months ago #2018 by james.zhu
hello:
have you add the laymask to ensure the 8 ports are there?
or you can add 8 ports in misdn-init.conf and start it with debug mode.
I hope can see more useful information there. by way, do you have any new hardware in your machine?
regards!
James.zhu

Time to create page: 0.038 seconds
Powered by Kunena Forum