keywords: ip pbx voip gateway gsm gateway

×

Notice

The forum is in read only mode.
× Questions about B100/200/400/800 ISDN BRI Cards

[B800P] - only 5 ports detected [solved]

15 years 7 months ago #2011 by james.zhu
hello:
have you scan the card infor, if so, what info is shown? please show use the demsg after load the drivers and mISDN.conf?
regards!
James.zhu

15 years 7 months ago #2015 by pastore
Hi James,

####
[trixbox1.localdomain ~]# misdn-init scan
[OK] found the following devices:
card=1,0x8
[ii] run "/usr/sbin/misdn-init config" to store this information to /etc/misdn-init.conf
####

and here the dmesg output (the relevant part ) after having done a misdn-init start:

####
ISDN L1 driver version 1.20
ISDN L2 driver version 1.32
mISDN: DSS1 Rev. 1.47
mISDN: HFC-multi driver Rev. 1.68
HFC-multi: card manufacturer: 'Cologne Chip AG' card name: 'HFC-8S OpenVox Card' clock: double
ACPI: PCI Interrupt 0000:05:09.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 169
HFC-8S#1: defined at IOBASE 0x1040 IRQ 169 HZ 1000 leds-type 8
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
1 devices registered
mISDN_dsp: Audio DSP Rev. 1.29 (debug=0x0) EchoCancellor MG2 dtmfthreshold(100)
mISDN_dsp: DSP clocks every 128 samples. This equals 16 jiffies.
ACPI: PCI interrupt for device 0000:05:09.0 disabled
mISDNd: daemon exit now (current:cf78e000)
mISDNcore unloaded
Modular ISDN Stack core version (1_1_8) revision ($Revision: 1.40 $)
mISDNd: kernel daemon started (current:cea76aa0)
mISDNd: test event done
ISDN L1 driver version 1.20
ISDN L2 driver version 1.32
mISDN: DSS1 Rev. 1.47
mISDN: HFC-multi driver Rev. 1.68
HFC-multi: card manufacturer: 'Cologne Chip AG' card name: 'HFC-8S OpenVox Card' clock: double
PCI: Enabling device 0000:05:09.0 (0000 -> 0003)
ACPI: PCI Interrupt 0000:05:09.0[A] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 169
HFC-8S#1: defined at IOBASE 0x1040 IRQ 169 HZ 1000 leds-type 8
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000100) inst(40000100)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000200) inst(40000200)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000300) inst(40000300)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000400) inst(40000400)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000500) inst(40000500)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000600) inst(40000600)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000700) inst(40000700)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000800) inst(40000800)
1 devices registered
mISDN_dsp: Audio DSP Rev. 1.29 (debug=0x0) EchoCancellor MG2 dtmfthreshold(100)
mISDN_dsp: DSP clocks every 128 samples. This equals 16 jiffies.
####

Thanks for the support :o
15 years 7 months ago #2016 by james.zhu
hello:
==========something is wrong ==================
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000100) inst(40000100)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000200) inst(40000200)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000300) inst(40000300)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000400) inst(40000400)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000500) inst(40000500)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000600) inst(40000600)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000700) inst(40000700)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000800) inst(40000800)
=========================================
please check that.
regards!
James.zhu

15 years 7 months ago #2017 by pastore

james.zhu wrote: hello:
==========something is wrong ==================
HFC_multi: resetting HFC with chip ID=0x8 revision=1
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000100) inst(40000100)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000200) inst(40000200)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000300) inst(40000300)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000400) inst(40000400)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000500) inst(40000500)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000600) inst(40000600)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000700) inst(40000700)
register_layer: register_sysfs failed -17 st(00000800) inst(40000800)
=========================================
please check that.
regards!
James.zhu


Exactly what should I check? probably that output is dued to the fact that the card is attached to anything, am I wrong?
15 years 7 months ago #2018 by james.zhu
hello:
have you add the laymask to ensure the 8 ports are there?
or you can add 8 ports in misdn-init.conf and start it with debug mode.
I hope can see more useful information there. by way, do you have any new hardware in your machine?
regards!
James.zhu

15 years 7 months ago #2022 by pastore

james.zhu wrote: hello:
have you add the laymask to ensure the 8 ports are there?
or you can add 8 ports in misdn-init.conf and start it with debug mode.
I hope can see more useful information there. by way, do you have any new hardware in your machine?
regards!
James.zhu


Yes, I have. This is my mISDN:

###
#HFCMULTI_layermask[${i}]="${HFCMULTI_layermask[${i}]:+"${HFCMULTI_layermask[${i}]},"}$(printf "0x%x" ${l})"
HFCMULTI_layermask[${i}]="0x3,0x3,0x3,0x3,0x3,0x3,0x3,0x3"
;;
###

No, I have not new hardware...the problem still exists.

Any idea?

Edit: problem solved after a reboot...I don't know why :)
Time to create page: 0.038 seconds
Powered by Kunena Forum